onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
90 kez görüntülendi
Biyoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Kulakçıklar, kalbin üst bölümünde bulunan ve kanı karıncıklara aktaran iki odacıktır. Kulakçıkların kasılması, kalbin çalışmasının bir parçasıdır. 

Kulakçıkların kasılması ile ilgili şu olaylar gerçekleşir:

  • Kulakçıkların kasılması, kalbin diyastol adı verilen gevşeme döneminin son safhasında olur. Bu sırada kulakçıklar içinde hala kalmış az miktarda kanı da karıncıklara boşaltır. Böylece karıncıklar tamamen dolmuş olur.
  • Kulakçıkların kasılması, karıncıkların kasılmasından önce gerçekleşir. Karıncıklar kasılırken kulakçıklar gevşer. Bu şekilde kulakçıklar ile karıncıklar arasında bir senkronizasyon sağlanır.
  • Kulakçıkların kasılması, kalbin sistol adı verilen kasılma dönemini başlatır. Kulakçıklar kasılırken, karıncıklardaki basınç artmaya başlar. Bu basınç, kulakçıklardaki basıncı geçtiği an, kulakçıklar ile karıncıklar arasındaki kapaklar (sol tarafta mitral, sağ tarafta triküspit kapak) kapanır ve 1. kalp sesi (S1) oluşur.
  • Kulakçıkların kasılması, kanın büyük damarlara pompalanmasını hazırlar. Kulakçıklardan karıncıklara gelen kan, karıncıkları doldurur ve karıncık duvarlarını gerer. Bu gerilme, karıncık kaslarının daha güçlü bir şekilde kasılmasını sağlar. Karıncık kasılması sırasında, kan aort ve pulmoner kapaklardan geçerek aort ve pulmoner artere atılır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...