onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
48 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Buşon, değişik türden hayvan veya bitkiden üremiş (hayvan veya bitki), kırma, azma, hibrit, metis anlamına gelir. Örneğin, at ile eşekten üreyen katır, melez bir hayvandır. Aynı şekilde, değişik ırkta ana babadan doğmuş olan (kimse) de melez olarak adlandırılır. Melez ayrıca katışık, karışık anlamına da gelir. Örneğin, melez bir dil, farklı dillerden etkilenmiş bir dildir.

Buşon ayrıca kulak kiri anlamına da gelir . Kulak kiri, dış kulak yolunda bulunan ve kulak salgısı adı verilen özel bir sıvının kurumasıyla oluşan birikintidir . Kulak kiri, kulak zarını toz ve kum gibi yabancı maddelerden korumak için faydalıdır . Ancak kulak kirinin fazla olması veya sertleşmesi durumunda işitme kaybı, kulakta dolgunluk hissi, ağrı, kaşıntı gibi sorunlara yol açabilir .

Buşon aynı zamanda şişeyi kapatmaya yarayan tapa anlamına da gelir . Buşon genellikle mantar, plastik veya metal gibi malzemelerden yapılır ve şişenin içindeki sıvının dışarı çıkmasını veya bozulmasını önler . Buşon özellikle şarap şişelerinde kullanılır ve şarabın kalitesini korumak için önemlidir .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...