onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
1.6k kez görüntülendi
Türkçe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

1. Örnek

Nehrin üzerine köprüyü yapacak mimar detaylı hesaplamalar yaptı. Nehrin kaynağından gelen suyun şiddetinin bilinmesi lazımdı. Çünkü nehrin hemen yanına bir cami ve şadırvan da yapacaktı. Bunun için  köprüde kullanacağı kemer, cami ve şadırvanın çizimlerini yaptı. Böylelikle istediği eseri ortaya çıkarmış olacaktı.

2. Örnek

Bu yapı 1982 yılından kalma o dönemin ünlü bir mimarı tarafından yapılmıştır. Çeşitli kaynak taramaları yapıldığında birbirinden farklı ülkelerde çalışmalarının olduğu da gözükmektedir. Yoldan gelip geçen herhangi birinin rahatlıkla faydalanabileceği şadırvan, çeşitli kubbeli yapılar mimarın ustalık eserlerindendir. Ana gövdenin ayakta durabilmesini sağlayan ve 4 farklı alanda kendini gösteren sütunlar belirli bir kemer ile çevrilmiştir. Bu da yapıya çok farklı bir estetik katmakla beraber sağlamlığını da arttırıcı bir işlev sunmuştur.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...