onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
80 kez görüntülendi
Genel kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

D Grubu ressamları, Türk resim sanatında önemli bir yere sahip olan bir sanat topluluğudur. D Grubu, 1933 yılında beş ressam ve bir heykeltıraş tarafından kurulmuştur. D Grubu’nun ressamları şunlardır:

  • Abidin Dino: Türk resim sanatının öncü isimlerinden biri olan Abidin Dino, D Grubu’nun kurucularındandır. Dino, eserlerinde kübizm ve konstrüktivizm akımlarından etkilenmiştir. Dino’nun ünlü eserleri arasında “Köyde Yaşam”, “Köyde Gelin”, “Köyde Çocuklar” ve “Köyde Kadınlar” gibi Anadolu temalı tabloları vardır.
  • Cemal Tollu: Türk resim sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olan Cemal Tollu, D Grubu’nun kurucularındandır. Tollu, eserlerinde gerçekçilik ve kübizm akımlarını harmanlamıştır. Tollu’nun ünlü eserleri arasında “Savaş”, “İstanbul Boğazı”, “Yelkenliler” ve “Meyve Sepeti” gibi tabloları vardır.
  • Elif Naci: Türk resim sanatının ilk kadın ressamlarından biri olan Elif Naci, D Grubu’nun kurucularındandır. Naci, eserlerinde kübizm ve konstrüktivizm akımlarını yansıtmıştır. Naci’nin ünlü eserleri arasında “Kadın Portresi”, “Çiçekli Vazo”, “Mavi Vazo” ve “Sarı Vazo” gibi tabloları vardır.
  • Nurullah Berk: Türk resim sanatının öncü isimlerinden biri olan Nurullah Berk, D Grubu’nun kurucularındandır. Berk, eserlerinde kübizm ve konstrüktivizm akımlarını uygulamıştır. Berk’in ünlü eserleri arasında “İstanbul Manzarası”, “Galata Kulesi”, “Kız Kulesi” ve “Boğaziçi Köprüsü” gibi tabloları vardır.
  • Zeki Faik İzer: Türk resim sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olan Zeki Faik İzer, D Grubu’nun kurucularındandır. İzer, eserlerinde kübizm ve konstrüktivizm akımlarını benimsemiştir. İzer’in ünlü eserleri arasında “Anadolu Manzarası”, “Anadolu Köyü”, “Anadolu Kadını” ve “Anadolu Çocukları” gibi tabloları vardır.

D Grubu’nun tek heykeltıraşı ise Zühtü Müridoğlu’dur. Müridoğlu, heykel sanatında kübizm ve konstrüktivizm akımlarını takip etmiştir. Müridoğlu’nun ünlü eserleri arasında “Atatürk Anıtı”, “Cumhuriyet Anıtı”, “İnönü Anıtı” ve “Barış Anıtı” gibi heykelleri vardır.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...