onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Matematik kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

Dekar ve dönüm, eş ölçülere sahip iki alan ölçüsüdür. Halk arasında önceden dönüm olarak kullanılan alan birimi günümüzde dekar olarak kullanılmaktadır. Dekar dönümün ifade ettiği boyutlar ise 30,31 metre boy ile 30,3 metre eni olan bir alanı ifade etmektedir.
1 Dekar Kaç Metrekare (m2) ve Kaç Santimetrekareye (cm2) Denk Gelir?
Metrik sistemde uzunluk ölçü birimi metredir. Dolayısıyla alan ölçüsü olarak da metrekare ya da bunun üst katları kullanılmaktadır. Dönüm olarak da bilinen dekar metrekare bakımından 918,393 değerine denk gelmektedir. Eskiden dönüşüm için kullanılan bu değer hesap karmaşasına neden olabileceği için daha düz bir sayıya yuvarlanmıştır. Buna göre, günümüz birim sisteminde 1 dekarın karşılığı 1,000 m2 olarak kabul edilmektedir.
Temel uzunluk ölçüsü olan metrenin bir birimi 100 santimetreye denk gelmektir. 

Buna göre, 1 metrekare 1000 santimetrekare olarak hesaplanmaktadır. Dekardan metrekareye, buradan da santimetrekareye geçildiği takdirde 1 dekar 1,000,000 santimetrekare etmektedir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...