onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
85 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

“Hz. Erkam (r.a.)” ve “Erkam’ın evi” ifadeleri, İslam tarihinin ilk dönemlerinde önemli bir rol oynamış bir sahabi ve onun evini anlatıyor. Hz. Erkam (r.a.), Mekke’nin nüfuzlu ve zengin ailelerinden olan Beni Mahzum kabilesine mensuptu. 17 yaşında Müslüman oldu ve vahiy kâtiplerinden biri oldu. Erkam’ın evi, Kâbe’nin batısında, hacıların geçtiği işlek bir yerdeydi. Hz. Peygamber (s.a.v.), İslam davetini bu evde yapmaya başladı. Bu evde pek çok kişi Müslüman oldu ve İslam’ın ilk eğitim merkezi oldu. Bu yüzden bu eve, “Darü’l-İslam” veya “Beytü’l-İslam” gibi isimler verildi. Hz. Erkam (r.a.), evini hiç satılmamak ve mirasçı olunmamak şartıyla oğluna bıraktı. Bu ev, İslam tarihinde yapılan ilk vakıf olarak kabul edilir.

Bu ifadeler, bana İslam’ın ilk yıllarındaki zorlukları, fedakârlıkları ve başarıları hatırlatıyor. Hz. Erkam (r.a.) ve onun evi, İslam’ın yayılmasında büyük bir pay sahibi oldular. Onlara saygı ve minnet duyuyorum. 

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...