onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Fen ve Teknoloji kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Medya, insanların haber, bilgi, eğlence, kültür, sanat gibi konularda iletişim kurmasını sağlayan araçlar ve kurumlar bütünüdür. Medya, kitle iletişim araçları olarak da adlandırılır. Medya, yazılı, görsel, işitsel ve dijital olmak üzere dört ana gruba ayrılır .

  • Yazılı medya: Gazete, dergi, kitap, broşür gibi basılı materyallerdir. Yazılı medya, en eski medya türüdür. Yazılı medya, okuma becerisi gerektirir ve kalıcı bir iz bırakır .
  • Görsel medya: Televizyon, sinema, fotoğraf, afiş gibi görsel unsurlar içeren medyadır. Görsel medya, en etkili medya türüdür. Görsel medya, göz zevkine hitap eder ve duyguları harekete geçirir .
  • İşitsel medya: Radyo, müzik, podcast gibi sesli unsurlar içeren medyadır. İşitsel medya, en hızlı medya türüdür. İşitsel medya, dinleme becerisi gerektirir ve akılda kalır .
  • Dijital medya: İnternet, sosyal medya, mobil uygulama gibi dijital platformlardır. Dijital medya, en yeni ve en gelişmiş medya türüdür. Dijital medya, interaktiflik sağlar ve kişiselleştirilebilir .

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...