onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
103 kez görüntülendi
Coğrafya kategorisinde tarafından 27 246 805

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Karasal İklim, ülkemizin İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile İç Batı Anadolu bölgelerinde görülmektedir.

Karasal iklim, deniz etkisinden uzak bölgelerde görülen bir iklim türüdür. Karasal iklimin başlıca özellikleri şunlardır:

  • Yazlar sıcak ve kurak, kışlar soğuk ve kar yağışlıdır. Yıllık yağış miktarı azdır. Yıllık ve günlük sıcaklık farkları yüksektir.
  • Bitki örtüsü step ve bozkırdır. Tarım ürünleri arasında buğday, arpa, tahıl gibi ürünler yetiştirilir. Hayvancılık da önemli bir geçim kaynağıdır.
  • Karasal iklim ülkemizde, denizden uzak iç bölgelerimizde görülür. Özellikle Doğu Anadolu Bölgesi’nde karasal iklim hakimdir. Erzurum, Kars, Ağrı, Van gibi illerimizde karasal iklim yaşanır.
  • Karasal iklimin görüldüğü yerlerde kış erken başlar ve ortalama olarak 90 gün karın yerde kalma süresi vardır. Yazlar da kış kadar erken başlar ve çok sıcaktır; fakat nem az olduğundan dolayı bu sıcaklık fazla hissedilmez.
  • Karasal iklimin görüldüğü yerlerde kışın sık sık don olayı görülür. En soğuk ay ortalaması -10 °C civarındadır. Bazı günler sıcaklık -40 °C’ye düştüğünde gözlemlenebilir.
  • Karasal iklimin görüldüğü yerlerde en fazla yağış ilkbaharda, en az yağış yazın düşer. Ortalama yağış miktarı 287,3 mm ile 596,8 mm arasında değişir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...