onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
40 kez görüntülendi
Felsefe kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Nominalizm, kavramların, sözcüklerin, tanımların, tasarımların ve konuşulan dillerin gerçek ya da nesnel hiçbir varlığının veya anlamının bulunmadığını savunan bir felsefe anlayışıdır. Nominalizme göre, tümeller (genel kavramlar) sadece birer addan ve sesten ibarettir. Bu sesler düşünceleri adlandırırlar ve herhangi bir gerçeklikleri yoktur. Nominalizm, gerçeklikçilik olarak bilinen felsefe akımının karşıtıdır.

Nominalizmin kurucusu Roscelinus’tur. Antik Çağ felsefesinde Antisthenes ve Sofistler, nominalizmin temellerini atmışlardır. Stoacılar ve Epikürcüler de nominalistlerdir. Orta Çağ’da nominalizm, Kilise’nin dinsel kavramlarını reddettiği için dinsel sapkınlık olarak görülmüştür. 17. ve 18. yüzyılda Locke, Hume ve Berkeley gibi İngiliz Deneycileri, nominalizm ile ilgilenmiştir. 20. yüzyılda mantıkçılar da nominalizm üzerine fikirler ve düşünceler üretmiştir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...