onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
180 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Güzel ahlakın birey ve toplum açısından önemi büyüktür. Güzel ahlak sahibi olmak, adil, dürüst, samimi, güvenilir olmak anlamına gelir. Dedikodu yapmamak, gıybet etmemek, yalan konuşmamak ve iftira etmemek de güzel ahlaklı olma erdemlerinden bazılarıdır.

Birey açısından bakıldığında, güzel ahlaklı bir birey, arkadaşlık ve dostluklar kurabilir, toplumda değer verilen ve saygı duyulan biri olur, güvenilir ve dürüst biri olarak aranılan insan olur.

Toplum açısından bakıldığında ise, güzel ahlaka sahip olan kişilerin yaşadığı toplumlarda kaos, kargaşa ve suç olmaz. Hür ve müreffeh yaşamak, bir ve beraber yaşamak mümkün olur. Güven ve adil bir ortam tesis edilir, dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşma gerçekleşir. Toplumda sevgi ve kardeşlik tohumları yeşerir.

Bu nedenle, güzel ahlaklı olmak hem birey hem de toplum için çok önemlidir. Güzel davranışların toplumda yaygınlaşması, insanların bir arada barış, huzur ve güven içinde yaşamasına katkı sağlar. İnsanlar arasında, sevgi, saygı ve dostluk bağları güçlenir. Güzel ahlak sahibi olmak bir erdemdir.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...