onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
55 kez görüntülendi
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi kategorisinde

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Hz. Ömer (r.a.), İslam’ın ikinci halifesi ve adaleti ile tanınan bir liderdir. Kureyş kabilesinin Benû Adiyy kolundan olup, nesebi, büyük atası Ka’b ibn-i Lüey’de Peygamber Efendimiz’in temiz nesebleriyle birleşir. Hz. Ömer (r.a.) Fil Vak’ası’ndan on üç sene sonra Mekke’de doğmuştur. Çocukluğunda, babasına ait sürülere çobanlık yapmış, sonra da ticaretle meşgul olmuştur. İslam ile şereflendiği gün bütün Müslümanlar Kâ’be’ye giderek ilk defâ açıktan namaz kıldılar.

Hz. Ömer (r.a.)'ın Müslüman oluşu, Müşriklerin Peygamber Efendimiz’i öldürmeye karar verdiği bir dönemde gerçekleşmiştir. Hz. Ömer, bu görev için seçilmişti. Ancak, yolda Nuaym bin Abdullah ile karşılaştı ve kız kardeşi Fatıma ile eşi Said bin Zeyd’in Müslüman olduğunu öğrendi. Bu bilgi üzerine Hz. Ömer, kız kardeşi ve eniştesinin evine gitti. Orada, Hz. Ömer, kız kardeşi ve eniştesinin Kur’an okuduklarını duydu ve bu durum onun kalbini yumuşattı. Sonunda, Hz. Ömer, Müslüman olmaya karar verdi ve Hz. Muhammed’in yanına gidip kendisine biat ederek Müslüman oldu.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...