onlineodev.com`u daha etkin ve verimli kullabilmeniz için, yandex.com.tr, bing.com, yahoo.com gibi arama motorlarını kullanmanızı tavsiye etmektedir.
325 kez görüntülendi

1 cevap

0 beğenilme 0 beğenilmeme

51. Sayfa

Trafikte saygılı ve sabırlı davranışlara günlük yaşamdan örnekler veriniz.

Cevap: Yayları gören bir aracın yayaların geçmesi için aracını durdurması, kavşakta dönecek olan iki aracın bir birlerine yol vermesi, gereksiz yere korna çalmamak.

Aşağıdaki görseli inceleyiniz. Tespit ettiğiniz olumsuzlukların giderilmesi için neler yapılmalıdır? Arkadaşlarınız ile tartışınız.

Cevap: Yayaların kaldırımı işgal edecek şekilde değil sağ tarafından sıra ile gitmeleri gerekir. Kaldırımda bulunan engelli insanlara rahat gidebilecekleri imkanlar sağlanmalıdır.

 

52. Sayfa

Aşağıdaki görsellerde yaşanan olayları inceleyiniz. Olumlu ve olumsuz davranışları belirleyiniz. Benzer durumlarda siz ne yapardınız? Açıklayınız.

Cevap: Yaşlı insanlara toplu taşımada yer vermek, kaza olunca 112’yi aramak olumlu davranışlardır. Araba kullanırken başkalarına saygı göstermemek, sürekli kornaya basmak, sabırsız davranmak olumsuz davranışlardır.

Trafikte sabırlı ve saygılı olmak, sorumluluk bilinciyle duyarlı davranmak trafik güvenliğini nasıl etkiler? Tartışarak bir slogan hazırlayınız.

Cevap: Trafikte sabırlı ve saygılı davranmak trafik güvenliğini olumlu etkiler.İnsanlar daha huzurlu olurlar ve trafik daha kolay açılır ve akıcı hale gelir.

Sloganım: Trafikte sabır gösteren evine huzurlu gider.

Soru da bilgiden doğar, cevap da 

Hz. Mevlana

...